Öndiagnózis

A fog -és/vagy íny fájdalmának jellegéből megállapítható a betegség, mi okozza a betegséget, és milyen beavatkozással lehet gyógyítani.
Az új oldalon (fülön) megnyíló táblázat segítségével magunk is megállapíthatjuk a baj okát, és a várható gyógyítási (gyógyulási) feltételeket. Ezzel a lehetőséggel is szeretném a Kedves Betegeim beavatkozások miatti félelmét megszüntetni (csökkenteni)! Ha ismerjük a baj okát, és a várható következményeket, már nem lesz olyan rémisztő a fogorvosi beavatkozás sem.
Természetesen ez a felállított diagnosztikai rendszer nem teljes és főképp csak tájékoztató jellegű, hiszen előfordulhat, hogy több tünet átfedi egymást, vagy nem jelentkezik olyan világosan, mint ahogyan a táblázatban szerepel. Esetleg más diagnosztikai eszközzel (Röntgen, laser, stb.) is ki kell pótolni a tapasztalati ismereteket. Elképzelhető, hogy egyes (egyszerűbb) fogbetegségek otthon is gyógyíthatók, de a biztonság kedvéért érdemes felkeresni szakembert, aki meg tudja állapítani, hogy orvosnak kell-e beavatkozni, vagy esetleg elegendő az otthoni kezelés.
Ha megtalálta a táblázatban a fog fájdalmának leginkább megfelelő leírást, kattintson a cellára és a tünetek alapján felállított diagnózist és az arra megfelelő terápiát megtalálja a megjelenő lapon.
A táblázat megjelenítéséhez (új fül) kattintson ide!